Mot en ny horisont

Svenska långfärdsseglare öppnar skattkistan

Hur är det att möta en storm i Medelhavet? Eller att runda Kap Horn i en liten segelbåt? Kan du segla över Atlanten med dina barn? Finns det gangsters i Karibien?

Om du någonsin träffat en världsomseglare vet du hur många upplevelser de har och hur många spännande historier de kan berätta.

I boken Mot en ny horisont öppnar ett antal svenska författare och långfärdsseglare för skattkistan av spännande, inspirerande och fascinerande berättelser från de sju haven.

Överskottet går till de drabbade efter orkanerna Irma och Maria i Karibien.

Vem

Här är några av dem som bidrar med sina historier från oceanerna:

Linda Hammarberg
Frilansskribent och kommunikationskonsult. Utöver seglingar till Skottland, Shetlandsöarna och Färöarna har Linda seglat jorden runt i s/y Mary 2010-2014. Seglingen blev följd av SVT i första säsong av programmet ”Familjer på äventyr”. Linda skriver bl.a. för På Kryss och bloggar på www.symary.com

   


Arne Mårtensson & Helene Mårtensson
Seglade med HR62 s/y Yaghan runt jorden via Antarktis 2006-2009 och till South Georgia 2016-2017. Har skrivit böckerna ”Vid nytt roder” och ”I Cooks kölvatten”. Arne och Helene bloggar på yaghanvoyages.blogspot.se

 


Milo Dahlmann
Författare. Seglade runt Sydamerika i 1997-1998 och till Antarktis 2009-2011. Har skrivit flera böcker, där den senaste ”Mot pingvinernas land” är om seglingen till Antarktis. Milo bloggar på artemisia2.blogspot.se

 


Tina Thomsson Hulthe
Frilansskribent. Har seglat runt jorden två gånger. Senast 2012-2017 i s/y Caminante II.
Tina skriver bla. för Search Magazine och bloggar på www.caminante2.com

 


Daniel Kulin fd Henriksson
Författare. Seglade i 2005-2007 jorden runt i Albin Vegan ”Sally Blue”. Skrev senare boken ”Alla sa vi skulle dö” om seglatsen.

Mera info på www.runtjorden.com

 


Mia Karlsson
Podcaster och professionell långfärdsseglare på s/y Isbjörn. Har seglat över Atlanten fler gånger än vi kan räkna. Driver tillsammans med Andy seglarpodcasten On the Wind.


Johan Hammarlund
YouTuber. Har sedan 1999 kryssat Atlanten fyra gånger och seglat till Antarktis och South Georgia via Kap Horn. Seglar med Malin på s/y Ran som kan följas på YouTube-kanalen Ran Sailing. Läs mer om Johan på www.ransailing.se

   


Magnus Lindén
Har under fem decennier varit verksam som långseglare, charterskeppare, leveransskeppare, seglingsinstruktör, navigationslärare och kommunikatör. Under 80- och 90-talen dessutom frilansjournalist för de svenska båttidningarna Segling, Vi Båtägare och Båtnytt. Som författare har han skrivit en bok om GPS-navigering och har samlat sina erfarenheter från över 100 000 sjömil på världshaven i boken Bortom horisonten. Läs mer om Magnus på hemsidan Bortom Horisonten.

    


Thomas Veber
Författare och frilansskribent. 2016-2017 seglade Thomas för andra gången till Karibien. Seglingen blev följd av SVT i tredje säsong av programmet ”Familjer på äventyr”. Thomas har bl.a. skrivit Slusshandboken och är snart aktuell med boken Ett år utan skor. Thomas skriver bl.a. för Search Magazine och bloggar på www.thomasveber.se

   


Margareta Veber
Har seglat i Medelhavet, över Atlanten och i Karibien flera gånger. I 2017 var Margareta aktuell som ”seglarmamman” i programmet ”Familjer på äventyr” på SVT. Skriver just nu på boken ”Ett år utan skor” och bloggar på www.syannalisa.com

   


Eric Boye och Birgitta Boye Freudenthal
Med segelbåten Ariel IV har Birgitta och Eric inte bara seglat runt jorden med sina barn 1998-2001. De har även seglat till Svalbard och gick som första svenska segelbåt genom Nordvästpassagen. Sen dess har de korsat Stillahavet och Indiska Oceanen är just nu på Madagaskar. Birgitta och Eric har skrivit flera böcker om sina seglingar, senast “Den omöjliga isresan: Med Ariel IV genom Nordvästpassagen“. Följ Ariel IV på www.arielfyra.se

Nyheter

Hör när boken släpps – skriv upp dig till Mot en ny horisonts nyhetsbrev.


Sponsor

Projektet med att skapa en spännande, inspirerande och annorlunda seglarbok är ideellt. Överskottet går till att hjälpa de drabbade i norra Karibien där orkanen Irma härjat.

Alla kostnader hålls nere av sponsorer. Vill du eller ditt företag hjälpa till med en god gärning? Antingen med hjälp/tid eller med ett bidrag?

  • Du stödjer en bra sak
  • Du kommer att få en annons i boken
  • Du kommer att få tre exemplar skickade till dig för tävlingar eller gåvor
  • Du får använda boken i din egen marknadsföring
  • Du får länkar och logotyper på denna hemsidan

Kontakta Thomas Veber på hej@thomasveber.se för att hjälpa.

Sponsorer

Tryck:

Omslags sponsras av:

Korrektur och lokal för boksläpp sponsras av:

Omtal och hjälp:

Ges ut av:

Varför den här boken?

Karibien är befolkat av gästfria, vänliga och hjälpsamma människor. Långfärdsseglare har i åratal utforskat det turkosa vattnet och de vita stränderna i området.

På Barbuda och St. Martin uppskattas att 95% av alla hus har förstörts av orkanen Irmas raseri.

Mot en ny horisont är en inspirerande bok fylld med salta historier från oceanerna.

Författarna bidrar till boken utan betalning. Layout, tryck, framsida, korrekturläsning, redigering och distribution görs med hjälp av sponsorer.

Överskottet från försäljningen går till att hjälpa lokalbefolkningen i de drabbade områdena med att återuppbygga sitt samhälle.

Projektledare för boken är författare och långfärdsseglare Thomas Veber, aktuell under våren 2017 som seglar-pappan i tv-programmet ”Familjer på äventyr”, SVT.

Det är mindre än ett halvt år sedan vi själva seglade med Anna Lisa i norra Karibien. Vi har upplevt lokalbefolkningens gästfrihet – kan vi göra något för att hjälpa dem i detta krisläge?

Vill du hjälpa till med projektet? Kontakta mig på hej@thomasveber.se

Häng med mot horisonten

Vem bidrar till boken? Hur mycket hjälper den Karibien? Vad gör världsomseglarna som har skrivit boken just nu? Håll dig uppdaterad om när Mot en ny horisont släpps.

Skriv upp dig till nyhetsbrevet, så får du hänga med på resan (vi kommer inte att spama) …